Een object of verzameling schenken

Museum Het Schip verzamelt al meer dan tien jaar met veel zorg objecten. Het verwerven van nieuwe objecten voor de collectie wordt geregeld via het Collectieontwikkelingsbeleid van het museum. Factoren als de staat van een object of wat hierover bekend is bepalen of het museum deze accepteert of niet. Wilt u een schenking van een object of een verzameling aanbieden? U kunt het acquisitieproces starten door het formulier in te vullen en op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ontvangst van het formulier wordt binnen vijf werkdagen bevestigd.

Alle aanbiedingen worden in overweging genomen. Een lid van het curatorenteam neemt binnen 20 werkdagen contact met u op om het aanbod te bespreken. Verdere besprekingen vinden vervolgens plaats in de aanwinsten- en overdrachtsgroep van het museum, die om de drie weken bijeenkomt. In sommige gevallen moet ook de hogere leiding worden geraadpleegd. Hierdoor kan het museum geen onmiddellijke beslissingen nemen. Houdt u er rekening mee dat het minimaal 6-8 weken kan duren voordat het museum een aanbod in overweging neemt. Als u het formulier heeft ingediend en het aanbod wilt bespreken, stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Museum Het Schip kan geen onaangekondigde objecten of verzamelingen accepteren die naar het museum zijn gestuurd of gebracht. Het museum behoudt zich het recht voor om dergelijke ongevraagde objecten of verzamelingen te weigeren of van de hand te doen.

Bedankt voor uw steun aan Museum Het Schip!