Halloween special: Filmvertoning Oog om Oog + Q&A, pompoensoep en rondleiding in het donker

Halloween special: Filmvertoning Oog om Oog + Q&A, pompoensoep en rondleiding in het donker

Van 31 oktober 2024 18:00 tot 31 oktober 2024 20:15

Bij Museum Het Schip

Geplaatst door Max Schulze

Activiteit: Rondleidingen, Lezingen, Symposia, Film, Vakantie, Museum Het Schip, Volwassenen, Expert talks

Gezien: 342


Cinefielen en spooky season-liefhebbers opgelet: op 31 oktober kun je in Museum Het Schip huiveren en genieten tijdens een echte Halloween special! Op deze avond wordt op groot scherm de korte film Oog om Oog van recent afgestudeerde filmmakers Milton Broen en Christian Holtland vertoond, met daarin een glansrol voor Wimie Wilhelm, Het Schip én voor de Amsterdamse School.

Om nog beter in griezelige sferen te komen kun je genieten van een huisgemaakte pompoensoep en leer je tijdens een rondleiding in het donker meer over de filmlocaties. De makers zijn bij de vertoning aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Bekijk hieronder het programma en de trailer.

 

thumbnail wimie wilhelm MB OOG OM OOG STILL 1.1.12

Beeld via de makers

Programma
18.00-18.45: Film + Q&A
18.45 - 19.30: Eten
19.30 - 20.15: Rondleiding in het donker

Over Oog om Oog
Amsterdam, 1962. Een zonderlinge postbode woont nog bij zijn controlerende ouders. Ondanks de door hem afgelegde eed, kan hij het niet laten om zijn neus in andermans brieven te steken. Vooral het pikante briefcontact tussen zijn buurvrouw en haar minnaar laten hem niet los. Al gauw begint zijn nieuwsgierigheid tegen hem te werken. Waarom doet iedereen zo afstandelijk? En die mannen met hoeden, wat moeten die toch van hem? Op het moment dat zijn paranoia boven de wetten der natuur en algehele redelijkheid uitstijgt, komt hij oog in oog te staan met zijn voyeurisme. 

Oog om Oog werd onder meer vertoond in Tuschinski en op het Nederlands Film Festival. 

Trailer

Let op: een entreebewijs voor Museum Het Schip is niet inbegrepen bij dit ticket. Ook vindt deze activiteit plaats na sluitingstijd. Wil je de tentoonstellingen bekijken? Doe dit dan voorafgaand aan deze activiteit. Tickets kunnen zowel online als aan de balie worden gekocht.