VAN SCHEEPVAARTHUIS

TOT VIJFSTERREN DELUXE HOTEL

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".

 

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant. Hier hangen ankerkettingen vanaf de dakrand over de gevel naar beneden. De golven van de zee in het zilvergrijze hek omringen het gebouw. Kosten noch moeite zijn gespaard in de vormgeving en de ambachtelijkheid van het buitengewoon gedetailleerde in- en exterieur.

 

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.


SCHEEPVAARTHUIS ARRANGEMENT

Iedere week wordt een speciaal zondagprogramma georganiseerd, dat begint om 11.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend om 11.30 uur de rondleiding onder leiding van een kunsthistoricus of architect. De rondleiding duurt tot 13.00 uur, waarna u plaats neemt voor een heerlijke high tea of broodjeslunch (drie broodjes, kopje soep en een kopje koffie of thee na). De kosten bedragen € 48,00 per persoon. Bij de lunch betaalt u ter plaatse voor de dranken.


Aanmelden?

Iedere zondag is er plaats voor maximaal 20 personen. Belangstellenden dienen zich voor dit arrangement vooraf, uiterlijk op de maandag ervoor, aan te melden onder vermelding van de gewenste zondag en het aantal personen via:

E-mail:museumhetschip
Reserveringslijn: 020 68 86166. Email werkt echter het beste omdat wij die beantwoorden op de rustigen momenten.


Meer informatie:
Telefoon: 020 418 2885 / 06 484 26 751


U komt met een groep? Dan is een dergelijk programma ook op een ander tijdstip mogelijk. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

scheepvaart_001.jpg
kroonvaarderssh_036_small.jpg
scheeph2small.jpg
  
 amr-grandhotel-beraadzaal3_small.jpg


RONDLEIDINGEN VOOR GROEPEN, OOK OP ANDERE DAGEN!

scheepvaarth_small.jpg 

 

 

 

 

Voor groepen die vanwege cultuurhistorische interesse in het Scheepvaarthuis een bezoek willen brengen aan Grand Hotel Amrâth Amsterdam, hebben wij een aantal arrangementen, waarbij u van tevoren weet waar u aan toe bent qua kosten.

 

Koffie/thee met gebak arrangement

U wordt rond 10.30 uur ’s ochtends (tijdstip in overleg) ontvangen in de bar/lounge met een heerlijke kop koffie/thee en een vijfsterren gebakje. Nadat u hier alvast wat Amsterdamse School stijl heeft opgesnoven, volgt de uitgebreide rondleiding in en rondom het Scheepvaarthuis. Rond 12.30 uur eindigt het programma. Uiteraard kan dit ook als middagprogramma, met aanvang rond 14.00 uur.5 tot 10 personen - € 29,50 per persoon / 11 tot 20 personen - € 22,00 per persoon


Luncharrangement

U wordt rond 11.00 uur ’s ochtends (tijdstip in overleg te bepalen) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 12.30 uur eindigt de rondleiding in de bar/lounge, waar u het programma afsluit met een lunch. U heeft de keuze uit koffie, thee, fris of een sapje en een sandwich naar keuze.5 tot 10 personen - € 34,00 per persoon / 11 tot 20 personen - € 26,50 per persoon


High tea arrangement

U wordt rond 13.30 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. U sluit rond 15.00 uur de middag in stijl af met een heerlijke high tea in de bar/lounge of het restaurant (afhankelijk van de grootte van uw groep). Het programma eindigt rond 16.30 uur.5 tot 10 personen - € 47,50 per persoon / 11 tot 20 personen - € 40,00 per persoon


Borrelarrangement

U wordt rond 15.00 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 16.00 uur eindigt u in de bar/lounge voor een ontspannen borrel met het 1-uurs open bar arrangement Hercules (rode en witte huiswijn, Port, Sherry, Vermouth en Jenever, jus d’ orange en bier, frisdrank en mineraalwater) en bittergarnituur Bakboord (kalfsbitterbal, gegratineerd pruimtomaatje met mozzarellapesto, dadel gevuld met roomkaas en pancetta en een canapé met makreelpaté) 5 tot 10 personen - € 45,50 per persoon / 11 tot 20 personen - € 38,00 per persoon

De rondleidingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Japans. Uiteraard kunnen wij ook een arrangement of voorstel maken dat volledig afgestemd is op uw wensen. Daarbij kan het voorkomen dat wij geen vaste prijs kunnen afspreken en de kosten op basis van nacalculatie zijn.


Om te reserveren, neemt u contact op met Museum Het Schip via 020 418 2885. Indien u al een overnachting of vergadering in het hotel heeft gereserveerd, kunnen wij een rondleiding laten verzorgen tegen een uurtarief. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de reserveringsafdeling van Grand Hotel Amrâth Amsterdam via 020 5520 552.