logo5meiOp 5 mei  gaat Museum Het Schip extra  open voor Bevrijdingsdag. Om 11.00 uur organiseert het museum de rondleiding De Spaarndammerbuurt  tussen oorlog, verzet en vrede. 

 

Ook in de Spaarndammerbuurt heeft de oorlog zijn sporen achter gelaten. Zo was  er in de hongerwinter een gaarkeuken in kleuterschool de Veulens, de school die deel uitmaakt van Het Schip.

We lopen langs de plek waar een vliegtuig op op een school is neergestort.

Aandacht voor het zoeken naar hout in de houthaven en bij het spoor. Veel van de omheining en zelfs bielzen werden gepikt om het kacheltje mee te stoken.

En kent u het bevrijdings monument op het Zaanhof. En waarom heeft de heer Vlaar een kade gekregen die naar hem is vernoemd.
En waar waren de schuilkelders?

De wandeling wordt afgesloten door een bezoek aan de Lunchroom van Museum Het Schip. Daar wordt die dag  verse Vrijheidssoep gemaakt: een goed gevulde groentesoep met alle lekkere groentes waar mensen tijdens de oorlog naar verlangden.

De Spaarndammerbuurt  tussen oorlog, verzet en vrede.  
Start 11.00 uur rondleiding (2 uur) olv Ton Heijdra
13.00 uur verse Vrijheidssoep in de Lunchroom: een goed gevulde groentesoep met alle lekkere groentes waar mensen tijdens de oorlog naar verlangden, geserveerd met wittebrood.


Kosten inclusief de vrijheidssoep voor of na de rondleiding €15
Met MK, CJP, Rembrandtkaart € 10

Met Stadspas € 7,50


U kunt boeken via het reserveringssysteem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag onder vermelding van het aantal personen en of er gebruik gemaakt wordt van kortingskaarten)