Op zaterdag 24 mei 2014: 11.30-16.00 uur excursie in omgeving Roosendaal waar architect Hurks veel heeft gebouwd: sociale woningbouw, een kerk, een interieur van een villa en….. de koeienstal die in De Amsterdamse schoolstijl en deel uitmaakt van een boerderij complex.

Ook bezoeken wij het atelier dat Henriette Roland Holst voor haar man op haar landgoed de Buisse hei liet bouwen in de Amsterdamse School stijl door Margaret Kropholler-Staal, ’s lands eerste vrouwelijke architecte. Hier kan men die dag ook naar binnen.

Dit landgoed ligt vlakbij Zundert waar van Gogh is geboren. Als geen ander is van Gogh als het ware de vader van het expressionisme en heeft zijn schilderkunst in combinatie met zijn denkwereld een belangrijke basis gelegd voor De Amsterdamse School.

Pas na zijn dood in 1883 is er meer aandacht voor zijn werk en denkwereld gekomen. Deze aandacht werd vooral gedragen door de avantgardistische en politiek betrokken kunstenaars uit de begin jaren van de vorige eeuw.

Kosten € 65 en met MK € 60. Lunch inbegrepen.
Reserveren via het online reserveringssysteem of via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van het aantal deelnemers en hoeveel deelnemers in het bezit zijn van een Museumkaart)

hurks

hurks2