Regelmatig organiseert Museum Het Schip voor individuele bezoekers uitgebreide themarondleidingen langs de bouwkunstwerken van architect Michel de Klerk. Data: onbekend

 

 

Themarondleiding voor individuele bezoekers langs de bouwkunstwerken van Michel de Klerk op het Spaarndammerplantsoen. Direct tegenover Het Schip liggen de kunstzinnige volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk die iets eerder zijn gebouwd dan Het Schip. Een boeiende tocht langs de vele details en aandacht voor de gedachtewereld van Michel de Klerk, die zonder veel woorden maar met de kracht van zijn vormtaal de basis legde voor de internationaal beroemd geworden beweging: de Amsterdamse School.

 

Tijdens deze rondleiding wordt er bovendien uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe expositie van Museum Het Schip:

“Ik moet naar een kleinere woning omzien, want mijn gezin wordt te groot”; van krot tot woningwet.

In deze expositie wordt aandacht worden geschonken aan de woonsituatie van arbeiders in Nederland zowel vóór als na de invoering van de woningwet in 1901.Naast het museum is op ware grootte een krotwoning ingericht. Door de ogen van de bewoners van deze krotwoning (een gezin met zeven kinderen) wordt inzicht gegeven in de geschiedenis en het belang van de sociale woning bouw in Nederland. Bovendien vormt de expositieruimte, een container bekleed met historische foto’s in combinatie met spiegels, een kunstzinnige verbinding tussen heden en verleden..

collage opening voor web 2

 

Data en tijd:

9 juni (2e PinksterdagG): 12.00-13.30

Het programma is tweeledig.

Om 14.00-14.45 is een rondleiding langs de verschillende locaties van het museum, met aansluitend van 14.45-15.30 het themagedeelte over Michel de Klerk en het Spaarndammerplantsoen.

 

Kosten: 15 euro of met Museumkaart 7,50 

 

 

Aanmelden kan via e-mail

Of boeken via ons reserveringsysteem

 

  

 deklerk