Tijdens de openingstijden (di t/m zo van 11.00-17.00u) kunt u op het hele uur met een deskundige gids met de rondleiding mee.
Kosten € 7,50. Met MJK gratis.

 


Groepsbezoek

 

Groepen boven de 15 personen krijgen een gids speciaal voor de groep. De groep kan kiezen uit twee verschillende rondleidingen in de omgeving van Het Schip. Deze rondleidingen zijn uitgebreider en duren anderhalf uur.

 

1: Schatten van de Volkshuisvesting

 

Rondleiding van 1,5 uur door de buurt

Beginpunt: Oostzaanstraat 28 (lunchroom Museum het Schip)

Kosten: € 12,50 (met MJK € 10,00)

Inclusief toegangskaartje Museum het Schip, voor individueel museumbezoek op dezelfde dag*

 

Deze rondleiding door de Spaarndammerbuurt leidt langs verscheidene volkswoningcomplexen gebouwd volgens verschillende idealen, waaronder de Amsterdamse School-bouwkunst van Michel de Klerk, de hofbouw aan het Zaanhof en de gemeentelijke woningbouw aan het Zaandammerplein. De architecten die in het begin van de vorige eeuw wilden bouwen voor de arbeider stelden het thuis gevoel centraal. Vanuit dezelfde idealen kwamen verschillende architecten tot andere inzichten over de ideale bouw voor de arbeider.

 

 

2: Michel de Klerk

 

Rondleiding van 1,5 uur, inclusief museumbezoek

Beginpunt: Spaarndammerplantsoen 140 (Museum het Schip)

Kosten: € 12,50 (met MJK € 10,--)

 

Langs de bouwkunstwerken van Michel de Klerk op het Spaarndammerplantsoen. Direct tegenover Het Schip liggen de kunstzinnige volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk die iets eerder zijn gebouwd dan Het Schip. Een boeiende tocht langs de vele details en aandacht voor de gedachtewereld van Michel de Klerk, die zonder veel woorden maar met de kracht van zijn vormtaal de basis legde voor de internationaal beroemd geworden beweging: de Amsterdamse School.

 

 

3: Voor groepen zijn er ook speciale rondleidingen mogelijk die aangepast worden aan uw wensen, bijvoorbeeld met de Houthavens, De Jordaan en het Westergasfabriekterrein.

 

 

*Museum het Schip is open:
dinsdag t/m  zondag

11.00-17.00 uur

Ieder heel uur een rondleiding

 

Museum Het Schip

Spaarndammerplantsoen 140

1013 XT Amsterdam

020 6868595

reserveren het liefst per email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Lees meer over: Andere rondleidingen