24H AMSTERDAM ZUID/ZUIDOOST

Fiets “de wereld van Berlage binnen” een sneak preview fietstocht die een tipje laat zien van het aankomende “Ontdek Berlage” festival. Deze fietstocht leidt langs de verborgen plekjes in Amsterdam Zuid die zo kenmerkend zijn voor het Plan Zuid van Berlage. Tijdens het bezoek aan het Bezoekerscentrum De Dageraad  word u een feestelijke versnapering aangeboden.

 

Zaterdag 22 juni, vertrek 14.00 uur

Tijdsduur 1,5 uur

Kosten € 12,50 (normaal €15)

Vertrekpunt Station Zuid/WTC ( alwaar OV-fietsen te huur zijn) Zuidplein 10, Amsterdam

 

Reserveren noodzakelijk -  is mogelijk via Reserveringsysteem

 

 Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., T 020 4182885

 

Tip: Luister naar een gratis concert op de Minervalaan, wandel de Art Zuid kunstroute, fiets Berlage binnen, en sluit weer aan op het avondprogramma.

 

Maak kennis met Arbeiders Paleis De Dageraad een korte rondleiding, met gids, in de omgeving van dit prachtige complex. In het Bezoekerscentrum De Dageraad is een tentoonstelling te zien over het Ontstaan van plan Zuid van Berlage. Tijdens uw bezoek serveren wij u een feestelijk drankje.

Rondleiding gratis op ieder heel uur, reserveren niet nodig

 

Expressionistische schaalmodellen van de Amsterdamse School,      34 schaalmodellen van gebouwen die ontworpen zijn en nooit gerealiseerd hebben allemaal hun eigen geschiedenis. Meer dan de moeite waard om even in het Bezoekerscentrum binnen te lopen.  

Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam

 

24h

Meer informatie: 

Fietsroute van Station Zuid/WTC naar Bezoekerscentrum De Dageraad

  

Muzenplein 

 

Amsterdam Zuid is een openluchtmuseum vol expressionistische architectuur en kunst.

Deze fietstocht leidt langs verborgen plekjes waar kunstenaars van de Amsterdamse School

hun sporen hebben achtergelaten op bruggen en openbaren gebouwen zoals de Stadsbeeldhouwer Hildo Krop en anderen. Deze decoratieve elementen zijn een verrijking voor Amsterdam en hebben grote belangstelling in het buitenland.

 

Onderweg zal onze gespecialiseerde gids u verrassen met details die tot nu toe onopgemerkt bleven.

Na afloop is er koffie/thee in het Bezoekerscentrum alwaar u de aanvullende Tentoonstelling over Plan Zuid kan bekijken.

 

ErkerVrijheidslaanReserveren noodzakelijk. Dit kan via ons reserveringssysteem.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon 020-4182885