scheeph2small

Van Scheepvaarthuis tot vijfsterren deluxe hotel: Amrâth!

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".

 

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek.

amr-grandhotel-beraadzaal3_small

 

Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.

 

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

scheepvaarth_small


  

Scheepvaarthuis Groepsarrangementen

Voor groepen die vanwege cultuurhistorische interesse in het Scheepvaarthuis een bezoek willen brengen aan Grand Hotel Amrâth Amsterdam, hebben wij een aantal arrangementen, waarbij u van tevoren weet waar u aan toe bent qua kosten.

 

 

Koffie/thee met gebak arrangement

U wordt rond 10.30 uur 's ochtends (tijdstip in overleg) ontvangen in de bar/lounge met een heerlijke kop koffie/thee en een vijfsterren gebakje. Nadat u hier alvast wat Amsterdamse School stijl heeft opgesnoven, volgt de uitgebreide rondleiding in en rondom het Scheepvaarthuis. Rond 12.30 uur eindigt het programma. Uiteraard kan dit ook als middagprogramma, met aanvang rond 14.00 uur.

5-10 personen € 29,50 per persoon
11-20 personen € 22,00 per persoon

 

 

Klein luncharrangement (Amrâth Special)*

U wordt rond 11.00 uur 's ochtends (tijdstip in overleg te bepalen) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 12.30 uur eindigt de rondleiding in de bar/lounge, waar u het programma afsluit met een kleine lunch, bestaande uit 3 kleine belegde sandwiches en een kopje soep. 

5-10 personen € 35,00 per persoon
11-20 personen € 27,50 per persoon

*Dit arrangement is exclusief drankjes

 

 

Luncharrangement*

U wordt rond 11.00 uur 's ochtends (tijdstip in overleg te bepalen) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 12.30 uur eindigt de rondleiding in de bar/lounge, waar u het programma afsluit met een warme 2 gangen lunch Chef's Choice. 

5-10 personen € 49,50 per persoon
11-20 personen € 42,50 per persoon

*Dit arrangement is exclusief drankjes

 


High tea arrangement

U wordt rond 13.30 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. U sluit rond 15.00 uur de middag in stijl af met een heerlijke high tea in de bar/lounge of het restaurant (afhankelijk van de grootte van uw groep). Het programma eindigt rond 16.30 uur.

5-10 personen € 52,50 per persoon
11-20 personen € 45,00 per persoonBorrelarrangement

U wordt rond 15.00 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op ontdekkingstocht door het Scheepvaarthuis gaat. Rond 16.30 of  uur eindigt u in de bar/lounge voor een ontspannen borrel met het 1-uurs open bar arrangement Hercules (rode en witte huiswijn, Port, Sherry, Vermouth en Jenever, jus d' orange en bier, frisdrank en mineraalwater) en bittergarnituur Bakboord (kalfsbitterbal, bruchetta met olijven/tomaat tapenade, crostini met runderpastrami en notensla en een canapé met gerookte zalm)

5-10 personen € 40,00 per persoon
11-20 personen € 32,50 per persoon

   


Dinerarrangement*

U wordt rond 16.30 uur (tijdstip in overleg) ontvangen door de gids, waarna u direct op een ontdekkingstocht van 1,5 uur door het Scheepvaarthuis gaat. Aansluitend (van 18.00 tot circa 21.00 uur) neemt u plaats in Restaurant the Seven Seas voor een driegangendiner Chef's Choice.

5-10 personen € 59,50 per persoon
11-20 personen € 52,00 per persoon

   *Dit arrangement is exclusief drankjes

 

 

De rondleidingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Japans. Uiteraard kunnen wij ook een arrangement of voorstel maken dat volledig afgestemd is op uw wensen. Daarbij kan het voorkomen dat wij geen vaste prijs kunnen afspreken en de kosten op basis van nacalculatie zijn.

Om te reserveren, neemt u contact op met Museum Het Schip. Het handigste is per email: klik hier. Of via 020 418 2885. Indien u al een overnachting of vergadering in het hotel heeft gereserveerd, kunnen wij een rondleiding laten verzorgen tegen een uurtarief. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de reserveringsafdeling van Grand Hotel Amrâth Amsterdam via 020 5520 552.