alt

De rondleiding neemt u mee langs de schatten van de volkshuisvesting rond Het Schip. De drie wereldberoemde volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk zijn onderdeel van een prachtig stukje stadsuitbreiding uit de beginjaren van de vorige eeuw.
Met de woningwet in de hand hebben gemeente en woningbouwverenigingen hun uiterste best gedaan fatsoenlijke huizen voor de arbeiders te bouwen.

 

In het stuk Spaarndamerbuurt rond Het Schip is veel te zien van de verschillende zienswijzen en idealen uit die tijd: Ook wordt er aandacht gegeven aan de architecten Walenkamp van het intieme Zaanhof en K.P.C. de Bazel van het Zaandammerplein en de boeiende en belangrijke geschiedenis van de ‘nieuwe’ woningwet uit 1901.

Rondleiding van 1,5 uur, inclusief museumbezoek
Beginpunt: hoofdingang van het Museum (Spaarndammerplantsoen 140)
Groepen die bij het museum verzamelen, kunnen hiervoor gebruik maken van de lunchroom (Oostzaanstraat 28)

Naar het prijsoverzicht.

 

Email Museum Het Schip voor reserveren. Email is voor ons het handigste. Wordt altijd behandeld. We hebben niet vast iemand achter de telefoon zitten. (telefoon: 020-6868595 of 020 6886166)


Het is ook mogelijk een groepsrondleiding te combineren met een lunch of koffie en iets lekkers. Zie hiervoor de rubriek lunchroom.