In 2016 bestaat De Amsterdamse School honderd jaar. Het Schip, sinds jaar en dag het huis van de revolutionaire architectuurbeweging, opent voor de zomer een uitgebreid, geheel vernieuwd en eigentijds museum dat een ode brengt aan de fantasierijke, inspirerende en tijdloze stroming, die zoveel fraaie bouwwerken en objecten op zijn naam heeft staan.

Van het Zeeuwse Vlissingen tot het Groningse Delfzijl en van Valkenburg aan de Geul tot Den Burg op Texel, overal in Nederland zijn de originele, fraaie bouwwerken van de Amsterdamse School terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan De Bijenkorf in Den Haag, het postkantoor aan het Neude in Utrecht, het Microbiologie Laboratorium in Wageningen of het raadhuis in Hilversum. De meeste markante gebouwen staan echter in de stad die zijn naam aan de stroming leende. Bij een tochtje door Amsterdam kun je onder meer genieten van de grandeur van Het Scheepvaarthuis, het tegenwoordige Grand Hotel Amrâth, en de sprookjesachtige wooncomplexen De Dageraad en Het Schip.

Het Schip in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt is sinds jaar en dag het huis van de revolutionaire architectuurbeweging die honderd jaar geleden breekt met de soberheid van het rationalisme en onder aanvoering van Michel de Klerk on-Hollands het expressionisme omarmt. Strenge, strakke lijnen worden ingeruild voor ritmische, golvende patronen. Bakstenen, dakpannen, riet en hout geven de wooncomplexen, huizen en kantoren een warme uitstraling. Originele details in gevels en interieurs onderstrepen het speelse karakter. Van vakgenoten is er aanvankelijk veel kritiek, maar het publiek omarmt tot de dag van vandaag de dynamische stroming die niet alleen tijdloze bouwwerken op haar naam heeft staan, maar ook de mooiste details en voorwerpen.


Museum Het Schip laat de schoonheid van de Amsterdamse School   in volle glorie zien. Voorjaar 2016 opent naast het huidige museum een forse uitbreiding (1200 vierkante meter), vormgegeven door Designwolf en uitgevoerd door Brandwacht&Meijer. De eigentijdse, interactieve opstelling staat garant voor een verrassend en inspirerend bezoek voor volwassenen en kinderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van film bijzondere verlichting, soundscapes en multitouchtafels. Op levendige wijze ervaren bezoekers hoe het is omringd te worden met het vakmanschap, de inspiratie en de fantasierijke pracht van de Amsterdamse School.

driehoeksmall
AmsterdamSchool Museum Het Schip
Spaarndammerplantsoen 140, Amsterdam
Open: Dinsdag t/m zondag 11.00- 17.00.  Ieder uur rondleiding.
Websites Museum Het Schip (Facebook, Twitter), digitaal platform

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen en Margarétha Moerkerke
tel: 020 612 7000, e: WendingenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ThePublicityCompany.com, Facebook, Twitter