Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap  bezocht op 21 oktober  2013 Museum Het Schip. Zij heeft een rondleiding gehad langs het bijzondere gebouw van architect Michel de Klerk en onder andere de Museumwoning en het voormalige Postkantoor bezocht. Hierbij werd ze gewezen op de bijzondere details in het gebouw en de achtergronden van de Amsterdamse School. 

 Het Schip staat ook wel bekend als een arbeiderspaleis van baksteen. Het is tot stand is gekomen door  woningbouw-vereniging Eigen Haard en vormt een monument van de Nederlandse volkshuisvesting.

 Tijdens het bezoek is de minister ook op de hoogte gesteld van de plannen van Museum Het Schip om uit te breiden. Volgend jaar komt in Het Schip de basisschool vrij, omdat die nieuwbouw krijgt in de Houthavens. Het is de bedoeling om het schoolgebouw dan  te gaan gebruiken om de Amsterdamse School in zijn volle breedte te tonen: de kunst, de architectuur en de idealen van de volkshuisvesting.  De bezoekers die nu al in grote getale het museum bezoeken, kunnen dan nog beter  de vele spectaculaire details van de Amsterdamse School bewonderen.

 Bussemaker1

 Meer informatie over de uitbreidingsplannen kunt u lezen in: Het Fondsen- en sponsorplan

 

Bussemaker3

 

Op de foto: Minister Jet Bussemaker met Nico Nieman (voorzitter Eigen Haard), Godfried Lambriex (portefeuillehouder Stadsdeel West), Alice Roegholt (directeur Museum Het Schip), Gea Groenendijk, Niko Koers, Ton Heijdra en Alphonsine Raedecker ( allen medewerkers Museum Het Schip)

 

Foto's: Lejo Duijvestijn