In de lunchroom van Museum Het Schip  is vanaf zondag 19 maart de tentoonstelling “Geluk op 13” te bezichtigen.  Volgens de architecten van de Amsterdamse School is het woongeluk van de arbeider een van de belangrijkste pijlers van de samenleving. Zij geloven dat je door een inspirerende woonomgeving zelf ook een beter mens wordt. In de huidige tijd is woongeluk nog steeds van groot belang en daarom tonen wij graag de onderzoeksresultaten en foto’s die zijn ontstaan vanuit het project “Geluk op 13”.

Museum Het Schip verzamelde met het project "Geluk op 13" geluksmomenten van bewoners op huisnummer 13 in Amsterdam. Gedurende een aantal maanden werden de geluksmomenten verzameld, gedocumenteerd en vastgelegd. De methodiek is simpel en elementair: waar wordt u gelukkig van? Het resultaat is een dwarsdoornede van de bevolking van Amsterdam.

Het project bundelt de krachten van onderwijs, onderzoek en cultuur. In Amsterdam hebben de volgende organisaties samengewerkt: ROCTop Welzijn, HvA opleiding CMV, UvA Sociologie, FOAM, Amsterdamse School Museum Het Schip, Reinwardt Academie, TU Delft en de Bijzondere Collecties van de UvA.

Geluk op 13 draagt bij aan een veelzijdig en representatief verhaal van bewoners van Amsterdam over wat hen gelukkig maakt. Een slice of the city!

 

Expositie "Geluk op 13",van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 van 19 maart tot en met 16 april 2017.

Amsterdamse School Museum Het Schip, in de lunchroom, Oostzaanstraat 45 Amsterdam