In de serie volksbuurten in Amsterdam

Met de toenemende welvaart verdween de solidariteit uit de Amsterdamse volksbuurten. Dit keer; Tuindorp Buiksloot en de Indische Buurt: Oud-bewoners van Tuindorp Buiksloot en de Indische Buurt koesteren graag het beeld dat ‘iedereen mekaar hielp’ en dat ‘iedereen even arm was’. Toch hebben ze óók pijnlijke jeugdherinneringen. En die hebben alles te maken met de scheidslijnen tussen bevolkingsgroepen. ‘Wanneer die verschillen begonnen zijn? Ik denk met de auto’s. Ja, want die jaloezie… Mijn ouders hebben jaren niet gepraat met hun buren.’

Ons Amsterdam voortaan thuis ontvangen? Word nu abonnee. Profiteer van de speciale aanbieding voor de lezers van deze nieuwsbrief van Museum het Schip: 1 jaar Ons Amsterdam voor slechts € 29,95 voor 1 jaar + cadeaus!

 Link: Aanbieding Ons Amsterdam voor lezers Nieuwsbrief

 

Het laatste nummer van Ons Amsterdam besteedde uitgebreid aandacht aan 100 Jaar Amsterdamse School. Begin jaren zeventig heeft Ons Amsterdam zelfs een heel themanummer uitgebracht over de Amsterdamse School en daarmee de eerste aanzet gegeven voor de revival van de Amsterdamse School. Dit themanummer is nu een veel gezocht collectors item.

Ons Amsterdam75