Tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala, woensdagavond 3 februari in het Amsterdamse Tropenmuseum, kreeg Museum Het Schip, sinds jaar en dag het huis van de revolutionaire architectuurbeweging de Amsterdamse School, een cheque ter waarde van drie ton euro uitgereikt.

De motivatie van de BankGiro Loterij: “In de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen die in de volksmond Het Schip worden genoemd en tot de top van de architectuurstroming de Amsterdamse School behoren. In een van de gebouwen huist Museum Het Schip. Het museum toont en vertelt over de (sociale) volkshuisvesting, architectuur en ambachten van de Amsterdamse School. In 2016 wordt gevierd dat de Amsterdamse School honderd jaar als begrip bestaat."

Het museum blijft echter nog op zoek naar fondsen om ook de gehele verbouwing gedekt te krijgen. We zijn er dus nog niet.

Mogelijkeden van donaties aan het museum

Het Goed Geld Gala is ieder jaar weer een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Van ieder verkocht lot is de helft voor hen bestemd.
logobankgiro

 

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en cultuur samen vieren. Meer dan 500.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 62,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BankGiro Loterij Fonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. Sinds 2002 heeft de BankGiro Loterij bijna 788 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed geschonken. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.

www.bankgiroloterij.nl