Hein de Haan is onverwachts overleden.  Hein was van het eerste uur betrokken bij de opbouw van Museum Het Schip.  Al die tijd is hij onze inspirerende en betrokken voorzitter geweest. Als docent aan de TU in Delft heeft hij er ook voor gezorgd dat een studentenpool van medewerkers is opgebouwd, aanvankelijk vooral met studenten uit Delft. Later is deze pool uitgegroeid.

Hein is heel belangrijk geweest voor Amsterdam. Hij heeft heel veel betekend voor het hergebruik van panden en  de discussies over hoe een architect in samenwerking met bewoners  tot mooie en realistische resultaten kan komen.

Hein was een idealist maar ook een realist.  Hij was bescheiden. Bij het museum zorgde hij ervoor dat anderen hun werk konden doen . Maar vaak  in stilte verzette  hij zelf veel werk. Hein  heeft bijgedragen aan alle initiatieven die door het museum gerealiseerd zijn.  De laatste tijd dacht hij actief mee met de plannen voor de uitbreiding in schoolgebouw De Catamaran.  Daar had hij als architect en bestuurder heel  duidelijke ideeën over.  Zonder zijn inbreng waren we als museum nooit zo ver gekomen.  We zullen hem, zoals velen in Amsterdam , heel erg gaan missen.

Amsterdamse School Museum Het Schip

 Hier de aankondiging van de  uitvaart:  HeindeHaan.pdf