U kunt mee met een excursie De Amsterdamse School in en rond Roosendaal. In Roosendaal en omgeving is veel Amsterdamse School van architect Jacques Hurks te vinden. Museum het Tongerlohuys toont een prachtige expositie over deze architect. Museum Het Schip heeft deze expositie en de catalogus ondersteund en organiseert op 27 mei een uitgebreide excursie in en om Roosendaal. U kunt hiervoor een ticket inclusief lunch en 2x  koffie/thee onderweg boeken op tickets... Prijs €60 en met Museumkaart €55.

Programma:
10.15-11.15. Inloop particulier huis op 4 minuten loopafstand van het NS  station Roosendaal. U wordt hier gastvrij ontvangen met koffie/thee en kunt genieten van het prachtige Hurks interieur. Adres wordt nader bekent gemaakt.

11.15/11.30. Wandeling in 2 groepen naar het Museum. We lopen langs vele panden van J. Hurks.

12-13 uur.. Ontvangst in het Museum door Janine Vester, hoofdconservator en drijvende kracht bij het samenstellen van deze expositie. Zij zal de expositie inleiden en dan kan iedereen rondkijken, de diverse filmpjes zien. Een aantal kunt u ook al op de site bekijken:Video Hurks

13.15-14.00. Lunch in het Museumcafé. Deze lunch is inbegrepen in de excursieprijs.

14.00. Vertrek Bus. Korte rondrit door Roosendaal en uitstap bij de bijzondere Joseph kerk met zijn van buiten onzichtbare koepel van 19meter doorsnee.

14.30-15. We rijden langs de sociale woningbouw van Hurks naar de Buisse Hei .

15.00-15.45. We zien daar het atelier liggen dat Henriette Roland Holst in 1919 voor haar man Rik heeft laten ontwerpen door s' Neerlands eerste vrouwelijke architecte Margaret Kropholler. Hier wandelen we over het zogeheten Koffiepad naar het theekoepeltje.

15.45-16.15 Met de bus naar Schijf waar we de enige Amsterdamse School koeienstal kunnen bewonderen, deel van het ensemble van een boerderij die Hurks heeft ontworpen. De boerderij heeft nu een B & B en ook een kleine horeca. We sluiten daar af met koffie/thee en wat lekkers ter afsluiting.

17.00 vertrek naar Roosendaal
17.30 Station Roosendaal

Hurkstekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Meer informatie over het werk van architect Hurks. Lees hier....