Museum Het Schip organiseert naast de vaste expositie over de Amsterdamse School ook een tentoonstelling over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam (1915-1935). Deze tentoonstelling loopt tot 1 september 2018.

Publieke Werken en de Amsterdamse School zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeentelijke Dienst der Publieke Werken besloot vanaf 1910 een aantal architecten en kunstenaars in te schakelen die later grote namen zouden worden binnen de Amsterdamse School, zoals Joan van der Meij, Michel de Klerk, Piet Kramer en Hildo Krop. De architecten maakten prachtige ontwerpen voor overheidsgebouwen, scholen en bruggen, en zelfs aan het straatmeubilair besteedden zij veel zorg. Deze bouw- en kunstwerken zijn nog steeds overal in Amsterdam te bewonderen.

De tentoonstelling toont  de mooiste foto’s van deze architectuur en kunst. Van de belangrijkste architecten zijn  originele kunstwerken en tekeningen te zien.

De tentoonstelling vindt plaats in  Museum Het Schip, een voormalig gebouw van Publieke Werken. Hier zijn meerdere  kunstwerken van Hildo Krop  te zien en een grote expositie van straatmeubilair, zoals een echte Amsterdamse krul, gemeentegirobussen en een brandmelder.

In het kader van deze tentoonstelling is een boek van Pim van Schaik verschenen: "Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935".

Ook zijn foto's te zien van de fotowedstrijd die in het kader van de tentoonstelling is georganiseerd door Platform Wendingen.

De tentoonstelling is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur, Oostzaanstraat 45 te Amsterdam.

Zie de aankondiging van de expositie: op video

De tentoonstelling is onderdeel van de toegang tot het museum: Boek hier je ticket voor Museum Het Schip!