Kom de tentoonstelling bekijken Publieke Werken en de Amsterdamse School, 1935-1935. Van 16 februari tot en met 1 september 2018

Het museum over de Amsterdamse School staat de komende maanden in het teken van het Noorden. Tot en met 28 januari 2018 is de expositie "Egbert Reitsma: KLEUR & VORM, bouwen met bezieling" van Berlagehuis Usquert te bezichtigen in Museum Het Schip. De tentoonstelling is een portret van de Groningse architect Reitsma die vele kerken in Amsterdamse School-stijl heeft ontworpen.

Fotograaf Norma van der Horst legt de Amsterdame School in de provincie Groningen op de gevoelige plaat. Dit resulteerde in het onlangs verschenen boek “Pronkjuwelen van baksteen”. De gelijknamige foto-expositie opent op vrijdag 10 november en is tot en met 11 februari 2018 te bezichtigen in de lunchroom van Museum Het Schip.

In Bezoekerscentrum De Dageraad is een expositie met klokken van John Rädecker, kleinzoon van de bekende beeldhouwer John Rädecker.

Gaudí in de Amsterdamse School toont de architectuur en de kunst van de Catalaanse architect Antoni Gaudí binnen de golvende gevels van Amsterdamse School Museum Het Schip. Van 5 oktober 2018 tot en met 28 maart 2019.

Kom kijken naar een tijdelijke expositie over Wibaut en de Spaarndammerbuurt.

'Architecten van Zuid, wonen in Iconen' de nieuwe tentoonstelling bij Bezoekerscentrum De Dageraad, toont de architecten van Plan Zuid. De werkprocessen zijn te volgen via bouwtekeningen en er is een boeiende film te zien en een rondleiding te volgen.