Boekomslagen als vorm van expressie

In de jaren 1910-1930 was de Amsterdamse School de dominante kunststroming die op verschillende terreinen haar sporen heeft achtergelaten. Dat gold ook voor boekbanden en boekomslagen. Bekende Amsterdamse School kunstenaars en architecten hebben boeken vormgegeven en prachtige boekbanden en boekomslagen gemaakt. Museum Het Schip heeft in haar collectie een groot aantal van deze boeken en wil deze graag aan het publiek laten zien. In de  tentoonstelling zullen meer dan 100 omslagen worden getoond die tezamen een verrassend overzicht geven van boekbanden uit deze periode.  

 Publicatie catalogus en aantrekkelijke randprogrammering

Bij de tentoonstelling is een catalogus uitgegeven.  Deze catalogus is de eerste in een reeks uitgaven over de Amsterdamse School welke in de komende jaren door Museum Het Schip zullen worden uitgegeven. Tevens zal rond de tentoonstelling een aantrekkelijke randprogrammering plaatsvinden, in de vorm van workshops en lezingen waarin verbinding wordt gezocht tussen de Amsterdamse School en de huidige ontwikkelingen rondom het boek. De prijs van de catalogus is €19,50 en kan bij het museum besteld worden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Tentoonstelling op een unieke locatie

De tentoonstelling  is bovendien te zien op een bijzondere locatie, namelijk in een recent leeggekomen woning in arbeiderspaleis Het Schip. Deze woning, die binnenkort volledig zal worden gerenoveerd, is tijdelijk ingericht als bijzondere expositieruimte.

 Informatie en openingstijden

De tentoonstelling Boekbeeld maakt vanaf 13 december deel uit van de lopende exposities van Museum Het Schip en is gedurende de openingstijden van Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) te bezoeken.

Boekbeeld: 13 december t/m 15 maart 2015. Verlengd t/m 14 juni, maar na 15 maart alleen open op afspraak. Meld dus even aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kijken wij met u wat het handigste uitkomt!

Bekijk de recensie in het NRC (23 januari 2015)

 

 Mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam; Stadsdeel West

Amsterdamse Federatie van WoningCorporaties

Gravin van Bylandt Stichting

Stadgenoot

Prins Bernhard Cultuurfonds

Eigen Haard

Museum Prinsenhof

De Gijselaar-Hintzenfonds

Lucas-Ooms Fonds

Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel

VSB Fonds

VVNK 1900

Zabawas