Uitnodiging

 
Vanaf 26 januari 2014 tot en met 27 april 2014 zal van de eelzijdige kunstenares Anneke de Witte een aantal sculpturen exposderen in de museumtuin, de kiosk en de lunchroom van het museum.

De Amsterdamse School als inspiratie voor moderne kunstenaars

De Amsterdamse School is voor vele moderne kunstenaars een belangrijke bron van inspiratie. Daarom biedt Museum Het Schip de komende twee jaar diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans om bij het museum te exposeren. Voorwaarde voor deelname is dat de kunstenaars de Amsterdamse School gebruiken als inspiratiebron voor hun werk. Het gaat hierbij om nieuwe interpretaties van thema’s die een belangrijke rol speelden binnen de Amsterdamse School, zoals het spelen met vormen en ambachtelijke creativiteit.

De expositie van Anneke de Witte is de tweede in een reeks van in totaal acht tentoonstellingen.

Het imposante werk van Anneke de Witte

Anneke de Witte heeft zich, net zoals de Amsterdamse School kunstenaars, laten inspireren door landschappen en de natuur. Dit is onder andere terug te zien in de beeldenreeks Eilandbeelden. Deze dynamische beelden verwijzen naar de oerkrachten van de natuur door de rots- wortels- en geweivormen. De golvende bewegingen van de imposante beeldenreeks Fandango zorgen voor een samensmelting van de moderne werken en Het Schip.

Net zoals de Klerk de bakstenen muren van Het Schip liet plooien, laat ik de eilandenbeelden dansen, vol van energie.’
anneke de witte en fandango klein

 

Informatie en openingstijden

De tentoonstelling van Anneke de Witte is gedurende de openingstijden van Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) gratis te bezoeken van 26 januari 2014 tot en met 27 april 2014.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van: