Vanaf 17 november 2013 tot en met 12 januari 2014 zal van deze veelzijdige kunstenares een aantal sculpturen, uitgevoerd in steen en brons, worden geëxposeerd in de museumtuin, de kiosk en de lunchroom van Het Museum. Op zondag 17 november is om 16.00 de opening in  delunchroom van Museum Het Schip

 
De Amsterdamse School als inspiratie voor moderne kunstenaars

De expositie is de eerste in een reeks van in totaal acht tentoonstellingen. In deze reeks geeft Museum Het Schip de komende twee jaar diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans om bij het museum te exposeren. Voorwaarde voor deelname is dat de kunstenaars de Amsterdamse School gebruiken als inspiratie bron voor hun werk. Het gaat hierbij om nieuwe interpretaties van thema’s die een belangrijke rol speelden binnen Amsterdamse School, zoals  bijvoorbeeld spelen met vormen en ambachtelijke creativiteit.

carlapeperkamp ansicht voor webCarla Peperkamp is een groot liefhebber van de rijke detaillering van de Amsterdamse School architectuur. Daarnaast vormt de natuur een belangrijke inspiratiebron van haar werk.

“Net als de Amsterdamse school wordt mijn werk sterk beïnvloed door de natuur en haar veelheid aan vormen.”

Carla Peperkamp

carlapeperkamp tuinbeeld voor webCarla Peperkamp, geboren in 1960 te Alkmaar, is al jaren werkzaam als beeldend kunstenaar in Amsterdam West. Met als achtergrond de lerarenopleiding D'Witte Lelie in Amsterdam, is Peperkamp de laatste 10 jaar vooral actief in de beeldhouwwereld. Zij werkt in steen en brons en exposeert regelmatig. Recentelijk is haar werk te zien geweest bij Artfokos in Alkmaar en de Kunst 6-daagse in Heiloo. Daarnaast was zij in 2011/2012 betrokken bij EXIT- art.

Peperkamp werkt graag in steen, de diversiteit van dit materiaal spreekt haar zeer aan. 'Het heerlijke is dat elke steen is weer anders is en daardoor heb je elke keer een heel andere conversatie.' Tevens werkt ze graag met brons, waarbij de fijne details zorgen voor een dynamisch uiterlijk.

Peperkamp is naast beeldend kunstenaar ook werkzaam als bos- en natuurbeheerder. De natuur speelt een grote rol in haar leven en komt ook veelvuldig terug in haar sculpturen. Daarnaast zijn in haar werk ook veel menselijke vormen te zien. Deze vormen zijn volgens Peperkamp tevens gebaseerd op de natuur. 'De mens staat centraal in mijn kunst, maar de mens is onderdeel van de natuur, dus daarmee staat ook de natuur centraal.'

De architectuur van de Amsterdamse School is iets waar Peperkamp grote interesse in heeft, ze kijkt graag naar de gebouwen, 'Als je naar de details kijkt worden de gebouwen alleen maar mooier en mooier.' Daarnaast vormen de werken van Hildo Krop ook een grote inspiratiebron voor Peperkamp.

 

Informatie en openingstijden

De tentoonstelling van Carla Peperkamp is gedurende de openingstijden van  Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) gratis te bezoeken vanaf 17 november 2013 tot en met 12 januari 2014.

 

Meer informatie over Carla Peperkamp op haar website

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van:

Stadsdeel West

Gemeente Amsterdam

Amsterdamse Federatie van Woningbouwcorporaties