Wonen in verbeelde idealen: de Amsterdamse School in Rusland

PortretvanLoghem

Museum Het Schip heeft in het kader van het Nederland Ruslandjaar een expositie voor Museum Krasnaya Gorka te Kemerovo/Siberië gemaakt naar aanleiding van het erfgoed van architect Johannes van Loghem. Van Loghem ontwierp een Stedenbouwkundig plan en bouwde in 1926 een wijk met ondermeer een School en mijnwerkershuizen rond een steenkoolmijn. De mijn werd ontwikkeld door internationale groep ingenieurs onder leiding van de Nederlandse communist Sebald Rutgers. Komende periode gaat de expositie door Rusland reizen en zal nog te zien zijn in Moskou, Tomsk, Novosibirsk en Jekaterinenburg. 

 Bij deze expositie is ook een catalogus verschenen (in het Nederlands/Russisch). Deze catalogus is, zolang de voorraad strekt voor 15 euro (exclusief verzendkosten) te bestellen bij Museum Het Schip. U kunt hiervoor een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk is de catalogus ook verkrijgbaar bij museum Het Schip, zowel in de lunchroom (Oostzaanstraat 28) en in het postkantoor (Spaarndammerplantsoen 140) als in onze dependance De Dageraad (Burgemeeester Tellegenstraat 128).

 Voor meer informatie over dit project :

 - Een interview met Alice Roegholt op de Russische architectuursite ARCHI.RU

 

width=                

       worstenhuisjes low res               

  Schoolgebouw en woningen van Van Loghem in Kemerovo

  

Logonlrusland

  

 De expositie vindt plaats in het kader van het Nederland-Rusland jaar:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

GvBslogoweb  Logomondriaan  logokrasnayagorka  logobuitenlandse zaken  Sponsormerkgemeenteadam  Logo AFWC  logoSica  logo muar  wejansenfondslogo