De kunstaar Leonie Bos exposeert  bij Museum het Schip. De expositie Attached van Leonie Bos maakt deel uit uit van een reeks tentoonstellingen waarin Museum Het Schip diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans geeft om in het museum te exposeren. De kunstenaars worden gevraagd  om zich door thema’s van  de Amsterdamse School  te laten inspireren.

“Toen ik gevraagd werd voor deze expositie wilde ik meteen de ingetogenere kant van de Amsterdamse School belichten. Deze heeft mijn voorkeur omdat het meer overeenkomsten heeft met mijn eigen werk, dat zich onder andere kenmerkt door zijn gestileerde nauwkeurigheid waarin iedere vorm van overdadigheid juist ontbreekt.

Ik heb ontelbaar veel interieurs en objecten bestudeerd, en ben een aantal gaan nabouwen in een technisch tekenprogramma. De Amsterdamse School heeft ongelofelijk knap vervaardigde objecten en meubels. Omdat deze op zichzelf zo mooi zijn wilde ik ze eenvoudigweg tonen zoals ze zijn. In mijn uitwerking heb ik vervolgens gekozen voor een minder evidente opstelling. Hierin ligt de nadruk niet op de functie maar op de vorm, de compositie, de lijnvoering en ontstond er ruimte voor een autonoom eindresultaat.”

De expositie is tussen 4 september en 29 oktober 2016 gratis te bezichtigen in de lunchroom van Amsterdamse School Museum Het Schip, gedurende de reguliere openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00, te Oostzaanstraat 45.Plaats:

De expositie is mede mogelijk gemaakt door:

Stadsdeel West

merk gemeente