In het paars- en lavendelblauwe interieur van het charmante postkantoor is ambachtelijk vervaardigd werk te zien van onder meer zilversmid Paul Derrez, fijnscheerspecialist Esme hofman, edelsmid Anke Akerboom, parfumeur Baruti, glasfabriek Royal Leerdam Crystal, tassenontwerper Hester van Eeghen, sieraadkunstenaar Marianne Moerman. schoen-ontwerper Alexander Khorikian en studente Wies Vile van SintLucas.

De directeur van Museum Het Schip, Alice Roegholt en de curator van Meesterlijk, Nicole Uniquole, delen een grote passie voor excellent vakmanschap. De architecturale schoonheid van de Amsterdamse school gaat dan ook goed samen met de hoge waardering van het ambachtelijk product.


Museum Het Schip
Museum Het Schip behoort tot de top van de architectuurstroming de Amsterdamse School. Deze stroming kenmerkt zich door expressief kleur- en materiaalgebruik en rijke versieringen. Het postkantoor sloot in 1999 en vanaf 2001 is hier een expositieruimte van het museum gevestigd. Het pand ligt op 10 minuten lopen van de Westergasfabriek. Hier vindt van 27 t/m 29 november het event Meesterlijk plaats.

Meesterlijk, pop-up ministad met 100+ ontwerpers
Meesterlijk is een bruisende pop-up ministad in pocketformaat waar zelfproducerende designers, mode-ontwerpers, foodkunstenaars en vaklieden hun passie voor design en ambacht delen met een groot publiek.
Een ode aan het vakmanschap waar schoonheid, superieure kwaliteit, vormgeving en ambacht samenkomen. Een platform voor stijl, specialisme en savoir-faire.
In een sfeervolle relaxte setting worden consument en retail deskundig geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van stijl en design. De nieuwste collecties handgemaakte kwaliteitsproducten nodigen uit tot aanschaf van inspirerende cadeaus voor de feestdagen. Ambachtelijke vakopleidingen presenteren zichzelf op Meesterlijk en producten van hun beste studenten staan in de spotlights.


Onder het genot van tongstrelende eet- en drinkwaar is het in november 2015 aangenaam vertoeven op de Westergasfabriek in Amsterdam. Tijdens Meesterlijk worden voor de bezoekers rondleidingen in museum georganiseerd.