De  Amsterdamse School is voor vele moderne kunstenaars een belangrijke bron van inspiratie. Daarom biedt Museum Het Schip momenteel aan diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans om bij het museum te exposeren. Voorwaarde voor deelname is dat de kunstenaars de Amsterdamse School gebruiken als inspiratiebron voor hun werk. Het gaat hierbij om nieuwe interpretaties van thema’s die een belangrijke rol speelden binnen de Amsterdamse School, zoals het spelen met vormen en ambachtelijke creativiteit. De expositie van het werk van Onno Blase is de achtste en laatste in een reeks van in totaal acht tentoonstellingen.

De illustraties van Onno Blase

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Onno een serie tekeningen gemaakt gebaseerd op de Amsterdamse School. Hij heeft daarbij een vertaalslag gemaakt van de Amsterdamse School naar zijn eigen stijl van illustreren. Hij besteed zowel aandacht aan de bouwstijl als aan het interieur- en meubelontwerp van de Amsterdamse School. De typerende decoratieve elementen van de Amsterdamse School weet hij door zijn gedetailleerde manier van tekenen sterk te accentueren.


Informatie en openingstijden De tentoonstelling van Onno Blase is gedurende de openingstijden van Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) gratis te bezoeken van 4 oktober 2015 tot en met 27 december 2015.

Onnoblasebrievenbus
Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en De gemeente Amsterdam, in het bijzonder Stadsdeel West.