In de lunchroom  en tuin van Museum Het Schip is een tentoonstelling van het werk van de kunstenaar Bastiaan Meijer. Tot en met 6 september 2015 zullen van deze kunstenaar aardewerken insectenhuisjes worden geëxposeerd in de museumtuin van het museum.                                                                      

De Amsterdamse School als inspiratie voor moderne kunstenaars
De Amsterdamse School is voor vele moderne kunstenaars een belangrijke bron van inspiratie. Daarom biedt Museum Het Schip momenteel aan diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans om bij het museum te exposeren. Voorwaarde voor deelname is dat de kunstenaars de Amsterdamse School gebruiken als inspiratiebron voor hun werk. Het gaat hierbij om nieuwe interpretaties van thema’s die een belangrijke rol speelden binnen de Amsterdamse School, zoals het spelen met vormen en ambachtelijke creativiteit. De expositie van het werk van Bastiaan Meijer is de zevende in een reeks van in totaal acht tentoonstellingen.

De huisjes van Bastiaan Meijer
Bastiaan Meijer maakt sinds 2008 insectenhuisjes. “Insectenhuisjes zijn kleine architectonische bouwwerkjes van rood keramiek op een bamboestok. Omdat ze zo klein zijn, bedacht ik deze naam. Het aardige was, er gingen ook echt insecten in zitten en kenners van insecten vertelden mij dat de grootte van de huisjes en de ingangen zeer geschikt zijn voor insecten.  Inmiddels bestaan de insectenhuisjes in allerlei vormen: piramides, boerderijen, kerken, woonhuizen en moskeeën.” Speciaal voor de komende expositie maakt Bastiaan momenteel insectenhuisjes geïnspireerd op Amsterdamse School architectuur. Het huisje op de bijgaande foto, een transformator huisje uit Groningen, is daarvan een goed voorbeeld.
(zie ook www.insectenhuisjes.nl)


Informatie en openingstijden
De tentoonstellingvan Bastiaan Meijer is gedurende de openingstijden van  Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) gratis te bezoeken. 

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van:
Gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam West
Amsterdamse Federatie van WoningCorporaties