Bert Wouters exposeert Contrasterende Vormen  t/m 13 maart 2016 in de lunchroom van Museum Het Schip.

De geometrische vormen van de Amsterdamse school als inspiratie
Art Deco en de architectuur van de Amsterdamse school hebben een grote aantrekkingskracht voor Bert Wouters en zijn werk is sterk beïnvloed door deze stromingen in de kunst. De geometrische lijnen, maar ook de rondingen op strategische punten van een gebouw, kenmerken die we vaak tegen komen bij architectuur in de Amsterdamse School stijl, komen in zijn schilderijen zwaar aangezet terug. Met het gebruik van felle kleuren zoekt hij deze geometrische vormen, die worden uitgevoerd in sterk contrasterende vlakken. Door de zwaar aangezette contouren worden deze vormen extra versterkt.

Laatbloeier
De Amsterdamse beeldend kunstenaar Bert Wouters volgde geen reguliere opleiding in de kunsten maar werd op 48-jarige leeftijd overvallen door zijn talent. Wouters ging krijtjes kopen om zichzelf te uiten in een moeilijke periode, niet lang daarna hadhij een paar potten verf en doeken gekocht.


Informatie en openingstijden
De tentoonstelling Contrasterende Vormen van Bert Wouters is gedurende de openingstijden van  Museum Het Schip (dinsdag tot met zondag vanaf 11.00 tot 17.00) gratis te bezoeken.