Vanaf 15 maart kunt u in Bezoekerscentrum De Dageraad,  Burgemeester Tellegenstraat 128, een tentoonstelling over Tine Baanders bekijken. Onder de titel ‘Ferm, kloek & eerlijk-  Tine Baanders, grafisch vormgever uit de Amsterdamse School' presenteert deze tentoonstelling een unieke inkijk in het werk en leven van een markante grafisch ontwerper in de Amsterdamse kunstwereld van het Interbellum. De tentoonstelling zal te zien zijn t/m 27 september 2015.


Grafisch kunstenaar tijdens het Interbellum
Tine Baanders (1890-1971) was één van de weinige succesvolle vrouwelijke grafische kunstenaars in Amsterdam, naast ontwerpers zoals Fré Cohen en Ella Riemersma. Haar ontwerpen voor boekbanden, affiches, oorkondes en ander grafisch materiaal kenmerken zich door stevig neergezette letters en composities, die goed aansloten bij de vormideeën van de Amsterdamse School.

Vooruitstrevend en vrijgevochten
Onafhankelijk, modern en vrij, maakte ze vele vrienden onder Amsterdamse en Bergense kunstenaars en was ze door de levensvreugde die ze steeds uitstraalde vaak gangmaker op feesten en maakte zij deel uit van een breed en veelzijdig netwerk. Op de tentoonstelling wordt door middel van een mooie selectie uit de grote hoeveelheid foto’s en brieven die bewaard zijn gebleven een uniek beeld geschetst van Tine’s leven, haar netwerk en haar rol daarin.

Overige informatie
De tentoonstelling Ferm, kloek & eerlijk; Tine Baanders, grafisch vormgever is in de periode 15 maart 2015 – 27 september 2015 gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum De Dageraad.

Lezing
Tijdens de tentoonstellingsperiode zal Broos Baanders een lezing houden over Tine Baanders. Klik hier voor meer informatie over de lezing 'Ferm, kloek en eerlijk'.

YouTube
Alice Roegholt geïnterviewd door RatatouilleTV over Tine Baanders: bekijk het interview op YouTube.

Adres:  Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG, Amsterdam,
Open vrijdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.