In Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam, kunt u twee nieuwe exposities zien. Toegang gratis.

 

"Piet Kramer de Artiest"

Dit is een tentoonstelling over de architect Piet Kramer.
Piet Kramer was één van de grote inspiratoren van de Amsterdamse School, de kunstbeweging die gebruik maakte van vele expressieve en fantasieachtige organische vormen. Samen met Amsterdamse School collega Michel de Klerk was Piet Kramer bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerp van het Dageraadcomplex.

In de tentoonstelling wordt het werk van Piet Kramer in al zijn facetten getoond. Alhoewel in eerste plaats bekend als architect van markante gebouwen en vele bruggen, ontwierp Kramer tevens meubels, monumenten en zelfs postzegels.

Piet Kramer (1881 -1961) zei zelf dat hij voornamelijk vanuit zijn inspiratie werkte: 'Daarom stel ik er ook prijs op als kunstenaar te worden beschouwd.' Belangrijke inspiratiebronnen voor hem waren het oosterse Soefisme en kunstvormen uit de natuur.

tn P1130822


"Een jas om in te wonen"
Naast het werk van Piet Kramer worden ook de artistieke kwaliteiten van zijn dochter, Melisande Kramer, belicht. Een aantal door haar ontworpen mantels, die getuigen van een grote creativiteit, zal worden getoond in de tentoonstelling: Een jas om in te wonen.


Melisandejas

 

 

 

Plaats: Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG Amsterdam

De tentoonstelling is onderdeel van het festival Ondek Berlage. Voor het volledige Berlage Programma gaat u  naar de website van Ondek Berlage.

Ontdekberlage

 

Er bestaat ook nog een speciale themarondleiding in de buurt langs de bouwwerken van Piet Kramer, o.a. de nieuwe gerestaureerde P.L. Kramerbrug. Lees meer....