Eén van de grote inspiratoren van de Amsterdamse School was architect en kunstenaar Piet Kramer. Wegens succes expositie verlengd en rondleiding op zondag 16 maart.

Deze wandeling gaat in op zijn bijdrage aan Plan Zuid en zijn samenwerking met andere Amsterdamse School architecten. De tocht leidt langs een aantal van Piet Kramers gebouwen en bruggen, waaronder  de meest beroemde: de P.L. Kramerbrug over de Amsteldijk. Een van hoogtepunten van de rondleiding is de tentoonstelling over Piet Kramer aangevuld met een paar bijzondere meubelstukken van zijn hand. In het Bezoekerscentrum is tevens een overzichtstentoonstelling van oude zwart wit foto’s die het ontstaan van Plan Zuid van Berlage laten zien.   

 

Wegens succes verlengd: ook op zondag 16 maart van 14.30 - 16.00

Vertrekpunt: Van der Helstplein bij de bankjes; Eindpunt: Bezoekerscentrum De Dageraad

Kosten € 15,00  inclusief koffie / thee in Bezoekerscentrum De Dageraad na afloop van de wandeling.


Reserveren noodzakelijk.

Reserveren kan via het online reserveringssysteem of via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

T 020-4182885  

 

 

 

Groepsbezoek
Voor groepen is er in de perdiode van 27/9 tot 15/12 de mogelijkhgeid om iedere vrijdag te reserveren voor een groepsrondleiding. Zie voor meer informatie het artikel over groepsbezoek.