Op 14 december aanstaande zal in bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam, om 16.30 een lezing worden verzorgd door glaskunstenaar Menno Jonker getiteld “Verbeelde idealen in de kunst”. Deze lezing is onderdeel van het Amsterdam Light festival alsmede het festival Ontdek Berlage.

 

De Amsterdamse School: meer dan alleen architectuur

De Amsterdamse School was niet alleen een beweging in de architectuur maar ook in de kunst en de vormgeving.  Glaskunstenaar Menno Jonker gaat in op de romantiek, de fantasie en de schoonheid die de kunstenaars van deze stroming voor ogen hadden . Daarnaast zal ook de invloed van het licht, een  belangrijk aandachtspunt van deze kunstenaars, uitgebreid worden besproken.

In het kort: Menno Jonker

Menno Jonker is een wereldberoemd glaskunstenaar en ontwerper. Naast glas ontwerpt hij ook kleden, lampen en huizen. Hij voelt zich nauw verbonden met de expressionistische, multidisciplinaire kunstenaars van de Amsterdamse School, en is een groot verzamelaar en kenner van hun werk. Samen met directeur Alice Roegholt van Museum Het Schip schreef hij het boek ‘De Amsterdamse School – Verbeelde Idealen’. Menno Jonker is tevens bestuurslid en conservator van Museum Het Schip.
boekomslag voor web

 

Aanvullende informatie

De kosten voor deze lezing bedragen €15,00 inclusief koffie/thee voor aanvang  en afsluitend een drankje met een zoutje. Studenten en Stadspas houders krijgen €2,50 korting op de toegangsprijs.

Aanvang lezingen: 16.30, inloop vanaf 16.00.

Locatie: Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG Amsterdam.

Voor de lezing is reserveren noodzakelijk. U kunt online boeken via ons reserveringsysteem op www.hetschip.nl.

Deze lezing is onderdeel van het Amsterdam Light festival ( http://www.amsterdamlightfestival.com ), alsmede het  van het festival Ontdek Berlage. Voor het volledige Berlage programma kunt u terecht op de website van Ontdek Berlage,  www.ontdekberlage.nl.