Van Scheepvaarthuis tot vijfsterren deluxe hotel: Amrâth!

Wil je met je internationale gezelschap iets bijzonders zien? Een exclusieve rondleiding door het expressionistische Scheepvaarthuis in de Engelse taal!

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft in 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek.

Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

 

Zondagsarrangement 27 mei


11.00 welcome with coffee/tea;

11.30 guided tour;

13.30 high tea or lunch.

15.00 lunch or high tea.

Zondag 27 mei spreekt onze gids Engels tijdens een speciaal zondagprogramma, dat begint om 11.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend om 11.30 uur de rondleiding onder leiding van een deskundige gids. De rondleiding duurt tot 13.00 uur, waarna u plaats neemt voor een heerlijke high tea, warme lunch of kleine lunch. Indien er erg veel belangstelling is en de ochtendrondleiding vol is, openen wij een 2e middag-rondleidingsarrangement, met lunch van 12:30 - 13:30, met aansluitend een rondleiding tot 15:00 uur.

 

De kosten voor een arrangement afsluitend met high tea bedragen € 55,00 per persoon. Een rondleiding met daarna een warme lunch kost ook € 55,00 (exclusief drankjes). Voor de mensen die niet uitgebreid willen tafelen is er het arrangement afsluitend met een kleine lunch (Amrâth Special) á € 37,50 per persoon. (Drie kleine belegde sandwiches en een kopje soep. Exclusief drankjes.)

 

Museumkaarten zijn niet geldig. U betaalt ter plaatse voor eventuele extra dranken. 

Let op: Het is niet mogelijk een rondleiding door Het Scheepvaarthuis te boeken zonder arrangement.

 Aanmelden?

Reserveren: tickets
Heeft u of één van uw gasten een dieetwens? Stuur ons eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsarrangementen

Voor groepen kunnen wij rondleidingen met diverse arrangementen op maat en op andere tijdstippen organiseren. Zie voor meer informatie de rubriek groepsarrangementen Scheepvaarthuis.

amr-grandhotel-beraadzaal3_small