Kom op zondag 9 september 2018 naar de boekenmarkt: Boeken in de Beethovenstraat, van 10.00 - 17.00 uur. Museum Het Schip verzorgt rondleidingen langs de Amsterdamse School.

In de Beethovenstraat, tussen de Gerrit v.d. Veenstraat en de Brahmsstraat staan de handelaren met oude, bijzondere en tweedehands boeken. Ook zijn de belangrijkste uitgeverijen en boekhandelaren uit Amsterdam-Zuid aanwezig. Zij zullen veelal aandacht schenken aan literatuur en auteurs uit Amsterdam-Zuid.

DE AMSTERDAMSE SCHOOLWANDELING
Volg een speciale wandeling langs de architectuur van De Amsterdamse School in de Beethoven/Apollobuurt. U krijgt uitleg over de Amsterdamse School architecten, hun gebouwen en en veel kunst van beroemde kunstenaars, zoals Hildo Krop, Theo Vos, Toon Rädecker, Jaap Kaas en Han Weezelaar. Ook Publieke Werken komt met zijn scholen, bruggen en straatmeubilair aan bod. U krijgt informatie over het stedenbouwkundig plan van architect Berlage met zijn brede lanen en stille pleinen.Wist u dat  in Plan Zuid niet de Beethovenstraat maar de Minervalaan de grote winkelstraat - stationsstraat- van Amsterdam moest worden?

De wandeling is om 13.00 uur en een om 15.00 uur. Maximaal 20 deelnemers per wandeling. U kunt van te voren reserveren op ons reserveringssysteem,De kaarten á  € 7,50 per persoon zijn ook verkrijgbaar bij de kraam van Museum Het Schip op de markt, maar vol is vol. Reserveren is daarom aan te raden. Hiervoor kunt u terecht op het reserveringssysteem.


Deze Boeken in de Beethovenstraat belooft een paradijs voor boekenliefhebbers en -verzamelaars te worden! En dan nog een unieke wandeling door de buurt. Op de boekenmarkt staan 40 kramen. De boekenmarkt wordt georganiseerd door de KAN.