Waarom een spannende rondleiding?

Het gebouw van Museum Het Schip zit vol met verrassingen: beeldhouwwerken, gekke vormen en hoeken, bijzondere metselverbanden en prachtige torentjes. Je kunt tijdens de rondleiding kijken naar al deze mooie vormen en versieringen en je hoort hoe mensen vroeger leefden in de krotwoningen in de oude binnenstad. Daarna zie je hoe de woningen verbeterden. Ook hoor je meer over de jeugd van de architect, Michel de Klerk en de Amsterdamse School.

 

Wanneer?

In de schoolvakanties op dinsdag en donderdag
Tijden: 13.00-15.00 uur
Kosten: € 5,- per kind
Start & eindpunt: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45, Amsterdam

De kinderrondleiding en de workshops  kun je ook boeken voor voor jouw kinderpartijtje. Stuur eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Amsterdamse School
De Amsterdamse School is een kunst- en architectuurbeweging vol romantiek, fantasie en maatschappelijke idealen. De beweging ontstond begin vorige eeuw uit een collectief gevoelde noodzaak zich los te willen maken uit de anonimiteit van de massa. De centrale focus, van de snel verzakelijkte en geïndustrialiseerde maatschappij, wilden de architecten en kunstenaars weer terug bij de mens leggen.

 

Tickets

Wil je direct boeken? Kijk dan bij: tickets. 
Voor meer informatie en groepsaanvragen kunt u contact opnemen per e-mail of bellen met 020 6868 595
Voor meer activiteiten, zie onze agenda.