Individuele museumbezoekers

De rondleiding: Het Schip is inbegrepen bij de entreeprijzen voor het museumbezoek. Tijdens de openingstijden (di t/m zo van 11.00-17.00u) kunt u op het hele uur met een deskundige gids met de rondleiding mee. Start rondleiding (45 minuten) ieder heel uur: 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur (Engelstalig) en 16.00 uur. De rondleiding neemt u mee langs de architectuur van het gebouw Het Schip. Tijdens de rondleiding zullen tevens het voormalige postkantoor naar ontwerp van Michel de Klerk, een gereconstrueerde 19e eeuwse krotwoning en tijdelijk het Vergaderhuisje in Het Schip worden bezocht. Reserveren is niet nodig, tenzij u met een groep vanaf 10 personen komt. Let op, de rondleiding van 15.00 uur is Engelstalig.

Er zijn ook themarondleidingen mogelijk die dieper op de onderwerpen in gaan, deze zijn uitgebreider en duren anderhalf uur. Deze rondleidingen zijn regelmatig voor de individuele bezoeker boekbaar, zie:

Schatten van de Volkshuisvesting
Michel de Klerk
Kinderrondleiding

 

Groepen vanaf 10 personen

Voor groepen zijn er 3 mogelijkheden:

1. Deelname aan inlooprondleiding Het Schip: Groepen vanaf 10 personen vragen wij alleen wél om van tevoren te reserveren.

2. Besloten rondleiding Het Schip: Het is voor groepen van minimaal 10 personen ook een optie om besloten rondleidingen van 45 minuten te reserveren, dan krijgt uw groep een eigen gids. Dit kan gedurende de dag of buiten openingstijden. Omdat u dan niet met de reguliere rondleiding meegaat in de open groep, betaalt u €2,50 toeslag per persoon op de museumentree. Een dergelijke rondleiding kan ook in het Engels worden georganiseerd.

3. Uitgebreide themarondleiding: Het is voor groepen van minimaal 10 personen is het mogelijk om de themarondleidingen die dieper op de onderwerpen ingaan te reserveren voor een datum en tijdstip naar wens. Keuze uit de thema's Schatten van de Volkshuisvesting of Michel de Klerk rondleiding. Kosten: Een toeslag van €5,00 per persoon bovenop de museumentree.

 

Reserveren: U kunt voor één van de bovenstaande opties reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gewenste rondleiding, het aantal deelnemers en datum en tijdstip. Wij laten u zo snel mogelijk weten of dit mogelijk is.

 

Let op: Als u voor een rondleiding gereserveerd heeft, kunt u tot maximaal drie werkdagen voor de datum waarvoor gereserveerd is, een mindering in het aantal personen doorgeven, dit mag maximaal 10% zijn. Voor de besloten rondleiding en de uitgebreide rondleiding blijft qua prijs een minimum van 10 personen gelden. Graag per email melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.