Fiets mee met de excursie langs Glas in Lood in Amsterdam en bekijk de tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Dageraad. De kunstenaars en architecten van de Amsterdamse School sierden hun gebouwen met verbluffend glas en lood.

Amsterdam heeft een rijke geschiedenis over het ambacht glas in lood. Door de hele stad zijn er verborgen schatten van te vinden waar we ongemerkt aan voorbij lopen. Deze willen we voor u zichtbaar maken. In deze excursie is ook een uitgebreid bezoek aan de Jerusalem kerk met uitleg over zijn prachtige symbolische Amsterdamse School ramen.

U zult echter meer hoogtepunten van glas in lood zien. De glas-in-loodraampjes van Wijdeveld aan de Hoofdweg, de winkelruiten aan de Witte de Withstraat van architect Kruijswijk, het woonhuis van architect Pierre Cuypers, de loge van de Vrijmetselarij, de synagoge van Harry Elte en het net verbouwde Ceintuurtheater. 
Onderweg komen we langs vele prachtige gebouwen met glas in lood en hoort u verhalen over de bewoners, architecten en kunstenaar uit die tijd.

De excursie start op het Mercatorplein van architect Berlage en eindigt in Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat, alwaar een expositie is te zien over Plan Zuid. Ook kunt u hier een documentaire zien over dit glas in lood.

Datum:

Start 12.30. De tocht duurt 2,5 uur
Startpunt: Café Zurich (rood dak), Mercatorplein, Amsterdam
Eindpunt: Bezoekerscentrum De Dageraad
Eigen fiets meenemen of eventueel huren bij Eddy’s Bikeshop,  Mercatorplein 1,  020- 6160090 (reserveren noodzakelijk)
Elke deelnemer doet op eigen risico mee

Reserveren: tickets

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per e-mail of bellen met 020 6868 595
Voor meer activiteiten, zie onze agenda