Draag jij De Amsterdamse School een warm hart toe en wil je actief betrokken worden bij Museum Het Schip? Word dan Vriend!

Klik hier om direct door te gaan naar het digitale Vrienden-aanmeldformulier.

Museum Het Schip is het enige museum over De Amsterdamse School in Nederland. Het is in 2001 opgericht door liefhebbers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een erkend museum met jaarlijks meer dan 53.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het Museum is gevestigd in twee van de hoogtepunten van de Amsterdamse volkshuisvesting: Gebouwencomplex "het Schip" aan het Spaarndammerplantsoen en "de Dageraad" in de Tellegenstraat in Amsterdam Zuid.

Museum Het Schip ontvangt een financiele bijdrage van de Amsterdamse Federatie van woningcorporaties en de Gemeente Amsterdam, maar is voor het overige grotendeels afhankelijk van eigen inkomsten en donaties van derden.

Op initiatief van een groep liefhebbers van De Amsterdamse School is in 2012 de club 'Vrienden van Museum Het Schip' opgericht. Het doel is om De Amsterdamse School en het museum te promoten, fondsen te werven voor het museum en het publiek aciever bij het museum te betrekken.

Vriendschap betekent voor het museum dat zij kan rekenen op de steun en belangstelling van een vaste achterban. Terwijl Vrienden kunnen rekenen op een aantal vaste voordelen.

 

Als Vriend

* heb je gratis toegang tot het museum (locatie Het Schip en locatie De Dageraad);

* word je op de hoogte gehouden van de van de lezingen, tentoonstellingen en activiteiten van het museum (deelname niet gratis);

* word je op de hoogte gehouden van de activiteiten van de Vrienden en belangrijke gebeurtenissen in het museum;

* krijg je een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag van het museum;

 

 Wat kost het?

Je bent Vriend voor 35 euro per jaar;

Twee Vrienden op een adres betalen 55 euro per jaar;

Je kunt ook Royaal Vriend worden voor 50 euro per jaar of twee Royale Vrienden op een adres voor 75 euro per jaar.

Wil je Vriend worden? Doe dat meteen online of print het  antwoordformulier uit en stuur dit ingevuld naar ons terug. Het lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Opzeggingen moeten twee maanden van te voren schriftelijk worden gemeld.

 

Donateurs en sponsors zijn ook Vrienden

Wil je als particulier of bedrijf de stichting extra ondersteunen, dan kan dat als donateur of sponsor. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

T: 020-6868595

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museum Het Schip heeft de ANBI-status.

 

Ontwerp vriendenfolder: Rosa Stigter