'Wonen in Iconen' een nieuwe tentoonstelling bij Bezoekerscentrum De Dageraad, belicht vanaf 27 januari 2017 de diverse architecten van Plan Zuid. De werkprocessen zijn te volgen via bouwtekeningen en er is een boeiende film te zien en een rondleiding te volgen.

De feestelijke opening voor vrienden van het museum vindt op 27 januari plaats van 16.00 - 18.00.

Museum Het Schip is een Samenwerkingsverband aangegaan met de Volksuniversiteit Amsterdam. Bij het museum kunt u vanaf september de ambachten van de Amsterdamse School zelf beoefenen. Bekijk het cursusaanbond.....

Museum Het Schip is een duurzaam museum. Vooral de nieuwe uitbreiding. Het is goed geïsoleerd, overal Led-verlichting, er is een warmtepomp en op het dak liggen 63 zonnepanelen.

Bekijk de impressie van de bustocht langs de Amsterdamse School met deelnemers van De Bankgiroloterij die van Het Schip naar de Dageraad ging en vervolgens naar het Stedelijk Museum. Bekijk....
Het Amsterdams fonds voor de Kunst (AFK) kent Museum Het Schip voor vier jaar subsidie  toe in het kader van het gemeentelijk Kunstenplan 2017-2020. Lees meer....
Het Spaarndammerjournaal 4 is uit. Lees.....

Het tijdschrift Ons Amsterdam schrijft vaak over De Amsterdamse School en de Amsterdamse volksbuurten.

Amsterdamse School Museum Het Schip en het Stedelijk Museum Amsterdam slaan de handen ineen en bieden in de periode 8 april t/m 28 augustus een combinatieticket aan waarmee u als bezoeker met korting beide musea kunt bezoeken. De kosten voor het combinatieticket bedragen EUR 17,50 en is deze is te koop aan de balies van beide musea en  ook online.

Er zijn regelmatig busexcursies langs de bouw- en sierkunstwerken van de Amsterdamse School. Van Amsterdamse School Museum Het Schip  via De Dageraad terug naar Het Schip.  Van Plan West naar Plan Zuid.  De Museumkaart geeft korting! .Zie onze reserveringssite  bij de rubriek Busexcursie langs de Amsterdamse School' 

Lees meer...

Museum Het Schip heeft 300.000 euro gekregen van de BankGiro Loterij voor de inrichting van het museum.

Het derde nummer van het Spaarndammer Journaal is uit, een coproductie van Eigen Haard en Museum Het Schip. Met de laatste informatie over de restauratie van Het Schip en de uitbreiding van het museum. Lees Spaarndammer Journaal 3....

Een expositie over de interessante geschiedenis van Cinetol. Hieraan heeft ook Museum Het Schip meegewerkt.

Een filmpje van Cityfilm, speciaal gemaakt voor hotels:  Kijk hier.....

Een filmpje van het programma Aanbouw: Kijk hier......

Onze inspirerende en betrokken voorzitter Hein de Haan is onverwachts overleden.

Einsteinturm Erich Mendelsohn

Het Schip  is samen met een aantal andere beroemde internationale gebouwen uitgekozen voor een bijdrage aan documentatie en presentatie van de restauratie.

De tweede editie van het Spaarndammmerjournaal is uit met nieuws over de restauratie van Het Schip.

De restauratie van het voormalige schoolgebouw De Catamaran gaat binnenkort van start.

Op  vrijdag 30 januari was de nieuwjaarsborrel van Museum Het Schip. Ratatouille TV was erbij.

Bob Jacobs maakte een promotiefilmpje.

 

Het digitaal platform over de Amsterdamse School heet Wendingen. Kijk en doe mee....

Stadsdeel West en Museum Het Schip hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een museum route door de Spaarndammerbuurt.  

 

De voormalig directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Hans van Harten, heeft een canon van de woningcorporaties in Nederland samengesteld.

Op  21 oktober 2013 heeft Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Museum Het Schip bezocht en is ze op de hoogte gesteld van de plannen voor uitbreiding van het museum.

Volg Museum Het Schip ook op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Het Zuid Amerikaanse tijdschrift 'Summa +' heeft zowel in de spaanse als portugese editie een artikel  van vier pagina's over Museum Het Schip geschreven.

 Museum Het Schip heeft de Arie Kepplerprijs 2007 gewonnen.