Bezoekerscentrum De Dageraad is onderdeel van Museum Het Schip. Achter de golvende gevel van een voormalige winkelruimte in het beroemde volkswoningbouwcomplex De Dageraad, van de architecten Michel de Klerk en Piet Kramer, vindt u informatie over De Amsterdamse School. Er is een koffiecorner, expositieruimte en het is tevens het startpunt/eindpunt van vele rondleidingen. Het Dageraad complex vormt, net als Het Schip, één van de hoogtepunten van De Amsterdamse School stijl.

Voor meer informatie betreft rondleidingen bij Bezoekerscentrum De Dageraad, klik hier.

Daarnaast zijn er diverse fiets-, boot- en busexcursies die ook een bezoek aan de dageraad brengen. Kijk hiervoor in het hoofdmenu bij Activiteiten - Excursies.

Openingstijden

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur kunt u met de rondleiding mee. Groepen graag op afspraak.

Contact

Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG Amsterdam
Voor meer informatie kunt u contact opnemenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 020 6868 595

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met tramlijn 4 (uitstappen bij halte Amstelkade) . Vanuit Oost of West kunt u tramlijn 3 nemen (uitstappen bij halte Tweede Van der Helststraat) en dan 5 minuten lopen naar Bezoekerscentrum. Vanaf Station Muiderpoort kunt u tram 12 nemen (uitstappen bij halte Waalstraat) Kijk voor meer informatie en routebeschrijving op www.9292ov.nl