In verband met het Ontdek Berlage festival in Amsterdam Zuid, worden er de komende tijd rondom Bezoekerscentrum De Dageraad verschillende eErkerVrijheidslaanxcursies georganiseerd. Te voet of met de fiets ontdekt u zo de vele kunstwerken in het Plan Zuid van Berlage, met aandacht voor architectuur, kunst en volkshuisvesting. Voorafgaand of na afloop van de excursie heeft u de gelegendheid om Bezoekerscentrum De Dageraad te bezoeken, waar een tentoonstelling over het ontstaan van Plan Zuid van Berlage te zien is.

 

Klik in het onderstaande overzicht op de link van de excursie voor meer informatie. Tevens vind u hier een overzicht van de excursies en alle overige activeiten bij Bezoekerscentrum De Dageraad.

 

De wandeling Diamanten van Zuid is een rondleiding vol verrassingen. U ziet o.a. de arbeiderspaleizen van woningcorporaties, diverse gebouwen van Berlage, De Klerk en Kramer, de Edelsmedenschool en het badhuis in de Diamantbuurt.

 

Met de wandeling Van Samenwerking tot Coöperatie loopt u van het Roelof Hartplein naar het Dageraadcomplex. Onderweg brengt u een bezoek aan Het Nieuwe Huis. Onderweg komt u langs de Muzenpleinvolkswoningbouw in Plan Zuid, waar corporaties samen met bevlogen architecten bijzondere woningbouw tot stand hebben gebracht.

 

De wandeling Piet Kramer en de Amsterdamse School gaat in op Kramers bijdrage aan Plan Zuid en zijn samenwerking met andere Amsterdamse School architecten. De tocht leidt langs een aantal van zijn gebouwen en bruggen, daarnaast bezoekt u een tentoonstelling over Piet Kramer aangevuld met een paar bijzondere meubelstukken van zijn hand.

 

Ook bieden we met Fiets de wereld van Berlage in een fietstocht aan door Amsterdam Zuid. De tocht leidt langs verborgen plekjes in het Plan Zuid van Berlage, waar kunstenaars van de Amsterdamse School hun sporen hebben achtergelaten op bruggen en openbaren gebouwen.

 

Tevens kunt u de Kunstwerken in het Berlage Lyceum bezoeken. Het Lyceum heeft een bijzondere architectuur en is zowel van binnen als aan de buitenkant versiert met talrijke kunstwerken en decoratieve elementen.

 

DageraadheelkleinVoor alle excursies is reserveren noodzakelijk. Dit kan via ons reserveringsysteem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen per e-mail. Beschikt u niet over e-mail dan kunt u bellen met: Telefoon 020 6868 595