Van Scheepvaarthuis tot vijfsterren deluxe hotel: Amrâth!

Op de plek waar in 1916 het publiek voor het eerst kennis maakte met het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" en een reis over zee boekte, heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten die tijdelijk zullen verblijven in "Het Scheepvaarthuis".

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek.

Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

 

Zondagsarrangement voor individuele bezoekers

Iedere zondag is er plaats voor maximaal 20 personen bij het rondleidingsarrangement voor individuele bezoekers. Belangstellenden dienen vooraf te reserveren via ons reserveringssysteem (uiterlijk op de maandag ervoor). Uitsluitend groepen (min. 5 personen) kunnen op andere data/tijden een rondleiding aanvragen. Voor groepsarrangementen, zie de rubriek groepsarrangementen Scheepvaarthuis.

Iedere week wordt een speciaal zondagprogramma georganiseerd, dat begint om 11.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend om 11.30 uur de rondleiding onder leiding van een deskundige gids. De rondleiding duurt tot 13.00 uur, waarna u plaats neemt voor een heerlijke high tea, warme lunch of kleine lunch. Indien er erg veel belangstelling is en de ochtendrondleiding vol is, openen wij een 2e middag-rondleidingsarrangement, met lunch van 12:30 - 13:30, met aansluitend een rondleiding tot 15:00 uur.

Het is niet mogelijk een rondleiding door Het Scheepvaarthuis te boeken zonder arrangement.

De kosten voor een arrangement afsluitend met high tea bedragen € 53,00 per persoon en voor de warme lunch € 50,00 (exclusief drankjes). Voor de mensen die niet uitgebreid willen tafelen is er het arrangement afsluitend met een kleine lunch (Amrâth Special) á € 34,50 per persoon. (Drie kleine belegde sandwiches en een kopje soep. Exclusief drankjes.)

Museumkaarten zijn niet geldig. U betaalt ter plaatse voor eventuele extra dranken. Extra: uw kaartje voor de rondleiding is inclusief 50% korting op een kaartje met rondleiding in en om Museum Het Schip. (open di t/m zo 11.00-17.00 rondleiding elk heel uur)

 Aanmelden?

Reserveren via ons reserveringssysteem. Staat een datum er niet meer bij? Dan is er op die datum geen plaats meer.
Heeft u of één van uw gasten een dieetwens? Dieetwensen kunt u via het reserveringsformulier aan ons doorgeven door ze te noteren in het veld 'opmerkingen'.

Groepsarrangementen

Voor groepen kunnen wij rondleidingen met diverse arrangementen op maat en op andere tijdstippen organiseren. Zie voor meer informatie de rubriek groepsarrangementen Scheepvaarthuis.

amr-grandhotel-beraadzaal3_small