Een bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Van een 19e eeuws krotje naar de paleizen van de Amsterdamse School en de moderne flats van het Nieuwe bouwen en het Algemeen Uitbreidingsplan. Een bustocht in het kader van het  Internationala Social Housing Festival, dagelijks van 11 t/m 23 juni. Individueel te reserveren. Voor groepen ook op meer dagen mogelijk!

Een dagje Amsterdamse School:  in het kader van 100 jaar Amsterdamse School zijn er regelmatig busexcursies langs de bouw- en sierkunstwerken van de Amsterdamse School op wisselende dagen. U kunt op  20 juli mee.

Piet Kramer, een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang.

Een fietstocht met gids langs de verborgen plekjes in Amsterdam Zuid die zo kenmerkend zijn voor het Plan Zuid van Berlage. Hier hebben Amsterdamse School kunstenaars hun sporen achtergelaten op bruggen en openbare gebouwen.

Een fietsroute langs de beelden van Hildo Krop in Amsterdam-Zuid. Datum 2e Paasag 17 april

Fiets mee met de excursie langs Glas in Lood in Amsterdam en bekijk de tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Dageraad. Datum:

Bootexcursie Over Arbeiderspaleizen en Zeekastelen. Een tocht langs de voormalige havengebieden van Amsterdam.

Een boeiende tocht buiten de grachtengordel die langs toonaangevende plekken van de volkshuisvesting en de Amsterdamse School voert en veel inzicht geeft in de ideëenwereld van de Amsterdamse stadsuitbreiding en verschillende architecten en sierkunstenaars.